To my beloved friend "Keyon"

aku x bleh terima dgn dakwaan ko tuh..
coz aku x de niat langsung...
tiba2 ko dakwa aku memburukkan ko kat org lain and kacau hidup ko...
aku x paham doh...
apa yang ko nak aku buat kat ko..?
sampai kan aku x bleh berkawan dgn ex ko..
aku x bleh upload gambar budak tuh..
kenapa..??
aku nak tahu jawapan semua nie dari ko..??
and pasal 20 ringgit tuh..
aku x tahu lagi sama ada ko dah terima ke blum duit tuh..
but budak2 tuh dah janji nak bayar blik...
ikut kan niat hati aku nak bayar blik duit tuh...
aku tahu duit tuh gengster...
duit tuh bleh buat org mati..
but budak2 tuh dah janji nak bayar blik..
so sabar lah...
aku tahu ko marah sgt pasal duit tuh and budak2 tuh buat ko mcm tuh...
klu aku pun baran la gak..
but kena la faham..
budak kecil mana tahu perasaan kita mcm mana..
diorg blum matang mcm kita keyon..
so aku harap ko ada sikit sikap penyabar..
okay..
now pasal aku lak..
apa yang ko still x puas hati..??
apa yang ko dgr dari mulut org pasal aku..??
cerita kan..
nak kata aku buruk kan nama ko or aku buat jahat x de pulak..
apa yang ko rasa terpendam dlm hati ko tuh better ko luah kan...
x elok pendam2 dalam hati tuh...
atleast ko terus bagi tahu aku apa yang ko x suka cara aku..
aku bleh ubah apa yang org lain tegur aku...
but please..
give me time...
aku nak sgt case nie selesai..

aku berkenalan dgn ko dgn cara yang baik...
x de pun aku buat jahat kat ko...
aku try rapat dgn ko pun coz aku tahu ko ada sikit skill pasal ambil2 gambar nie...
coz aku perlukan mentor mcm ko and cik mat and swat tuh aku maju ke hadapan dgn course diploma aku tuh..
DIPLOMA IN MULTIMEDIA...
so x salah aku berkawan dgn ko and x de niat di hati langsung aku nak buruk kan ko...
dengan keikhlasan aku barkawan dgn ko...
aku bukan upah ko ajar aku semua tuh...
aku minta pertolongan ko jeh..

so senang aku belajar dgn ko...
but aku betul2 sedih bila ko dah buat aku mcm nie...

x pernah aku dapat kawan yang anggap aku nie buat jahat dgn dia...
ada aku buat jahat dgn kawan2 aku sampai kan bertumbuk..??
sampai aku gaduh depan org ramai..??
sampai kutuk2...
semua tuh...
ADA KEH..??

x de...
aku kawan dgn semua org..
x kira bangsa sekali pun...
walau pun dia bersifat jahat terhadap aku..
aku x kisah lah..
janji niat aku berkawan dgn seseorg itu adalah ikhlas dari diri aku...

tetapi kali in memang buat aku x senang tido...
coz aku respect ko...
aku anggap ko dah mcm abg yang lain yang aku kenal...
x de pun aku nak kutuk2 ko....
dakwaan ko tuh salh..
dan x tepat...

pasal gambar budak2 tuh...

aku kesian sgt kat budak2 tuh...
penat diorg ikut kita bergambar...
dengan cita2 diorg..
dgn layanan diorg terhadap kita semua tuh...
kita di teman kan oleh budak yang sanggup melayan karenah kita semua...
aku dah x larat nak menerima sms and comment myspace diorg minta upload kan gambar diorg...
ain, dyana, mimi faham situasa sekarang nie...
ayu x dapat terima semua nie...
dia mengharap sgt gambar2 yang kita ambil tuh...
dia nak sgt...
but nak buat mcm mana...
benda tuh ko block...
so aku dan rakan2 yang lain ikut arahan ko...
itu aku patuh...

hmmm....
aku memang x de niat keyon nak buat ko mcm nie...
klu ko nak tahu...
aku blik2 jeh dari ipoh nie..
aku lihat muka kawan2 aku yang lain dah berubah...
satu selayang tahu pasal case nie...
meraka semua dah mula buat muka dgn aku..
gara2 case salah faham nie...

x best lah...
ini hanya aku dgn ko...
x de kaitan langsung dgn org lain...
so keseronok kan dgn kawan2 tuh dah x de...

come on lah...
aku nak kita bersatu semula...
kita jadi kawan yang setia pada kawan..
kawan yang sanggup berkawan dgn kita ke akhir hayat..
kawan yang tidak kenal erti pergadohan..
kawan yang sentiasa memberi keceriaan dalam rutin seharian..

keyon..
aku respect ko..
aku syg ko sebagai kawan dan syg aku mcm kawan2 aku yang lain.
aku hormat ko walau pun beza umor aku dgn ko berbeza.
aku minta pertolongan dari ko untuk mengajar aku dalam pengambaran..
tiada niat lain selain niat aku berkawan dgn ko adalah berkawan yang bleh aku hidup dgn sempurna..

aku harap benda in bleh selesai antara kita....

akhir kata dari aku..

hidup kita adalah untuk mengeratkan lagi siratulrahim antara manusia..
berkawanlah antara satu sama yang lain dgn niat hati yang terbuka dan hati yang ikhlas..
berkawan lah jangan bermusuhan..
sayangilah antara satu sama lain..
saling tegur menegur jikalau kita melakukan kesalah antara kita ini sendiri..
hotmat menghormati antara kita sendiri..
hormat lah org yang lebih makan garam dari kita..
dan didik lah org yang muda dari kita kepada jalan yang berfaedah dalam hidup mereka..

3 comments:

keyonfreakpic said...

1 : bile mase plak aku cakap ko tak leh kwn ngan X aku.??BILE???
AKU JUST CAKAP CIK KEAH TUE X AKU...
ADE AKU MANTION KO JGN KAWAN NGAN DIE..???ADE KER???YG KO SIBUK TANYE DIE MCM MANE AKU BREAK NGAN DIER NAPE..??JAGE KAIN SENDIRI..JGN NAK TANYE2 ORG..BENDE DAH LAME KOT..JAWE,SWAT N MAT PON TAKPERNAH TANYE AKU PASAL APE AKU BREAK NGAN DIE..BUKAN PASAL DORG TAK CARE KAT AKU..AKU RASE DORG DAPAT PK YG TUE PERSONAL..TAKYAH NAK SEMAK2..TUE ANTARE AKU DAN DIE..PAHAM..AKU BUAKN JENIS NAK BURUK2 KAN ORG DLM BLOG OR MYSPACE.BUAKAN AKU..
TP AKU RASE CARE KO TANYE DIER PASAL AKU AKU MMG TAKLEH TERIMA..
KO NAK KAWAN KO KAWAN LA.AKU TAKDE HAL..TP KO DAH TANYE DIE MCM MANE AKU BREAK OFF NGANDIE..
TUE MMG AKU TAK LEH TERIMA..PAHAM..

2 : sape panggil budak2 tue tuk snap pic.?SAPE??AKU KER???
KO NAK TAU NAPE AKU BLOCK PIC BUDAK2 TUE.KO TAU SBB DIER..BUKAN PASAL DUIT JER..AKU TAU KO TAU ASAL AKU BLOCK PIC BUDAK2 TUE..

3 : BAB KAWAN2 AKU YG CITE NGAN AKU PASAL KO TUE TAKYAH KO RISAU..
AKU TAKKAN CITE DLM BLOG..
DORG JUST CITE APE YG DORG TAK PUAS HATI PASAL KO..
AKU JUST MANTION YG RAMAI GAK YG TAK PUAS HATI NGAN KO..TUE JER..DORG TAKKAN BEDOK..DORG BUKAN TAKUT SBB KO BESAR.TAKK..DORG MALAS NAK PANJANG KAN CERITE..
SO KO RELAX N KO PK APE YG KO DAH BUAT SALAH..
BAB PHOTOGARPHY PLAK,KO DAH BOLEH TANYE MAT.KO DAH BOLEH RINGANKAN KO NYE TANGAN MASUK FORUM DLM INTERNET..KO MASUK PHOTOSKOOL.NET
TANYE LA OTAI2 DLM TUE..APE YG KO TAK PAHAM SEMUABOLEH DITERANGKAN DLM TUE..
AKU TAK PRO PON..TAKYAH LA TANYE AKU..

Hajar. said...

eehheemm..

correction: MANTION = MENTION**

that's all. =)

*pUrple vi0let* said...

*xde c0mment*