Apa pendapat anda tentang Pak Guard senior Kolej KPTM kita..??

huhuhu...
ak memang geram gila dgn dia...

baru2 nie...
dia ada sound ak pasal ak salah parking moto...
dia main selamba jeh sound ak...
Pak Guard - la... ko la yang parking moto kat sini...
Aku - ye saya kenapa..??
Pak Guard - ko tahu x ko parking tempat yang salah... sini x bleh parking...
Aku - saya tahu... tapi nak buat mcm mana... saya sampai pagi tadi x de parking kat belakang kolej nie... saya tahu salah saya...
Pak Guard - sekarang bak ID card kamu....
Aku - kenapa..?
Pak Guard - Aku nak compound ko kerana salah parking ini...
Aku - ehhh!! mana bleh main minta jeh.. dan nak compound sesuka hati nie... klu nak compound buat la satu surat yang menyatakan kendaraan ini kena compound.. nie x.. main ambil id... ( dgn keadaan marah nie..)
Pak Guard - klu kamu x nak bagi ID card kamu.. aku akan bagi tindakan keras...
Aku - okay mcm nie lah... kamu nak buat apa pun suka hati la.. saya akan ke pejabat sekarang... klu saya perlu bayar compound pasal salah parking ini saya akan bayar... x perlu bagi ID card kat kamu...
Pak Guard - Okay... kamu gi la...
(aku pergi ke pejabat dan tanya pada kerani pejabat.. " ada ke compound yang ada kaitan dgn salah parking kenderaan di kolej nie..??" Kakak tu kata x de pun..)
(ak dgn panas hati keluar dari pejabat tuh... dan sound pada pak guard tuh..)
Aku - En.... saya ada budi bicara nak tegur org mana mana... saya tahu apa kesalahan saya... saya x suka klu org main compound keatas kesilapan saya tanpa sebarang notis...
( Pak Guard tu terus senyap dan aku blah malas nak kecoh kat situ...)
( sementara tu ada 2 org senior yang ada ketika ak bertenkar dgn pak guard tuh..)

so sesiapa yang nak baik sgt dgn pak guard kolej tuh...
jgn ah terpedaya dgn dia...
dah banyak dia buat hal...

2 comments:

eD love photographY said...

aku bukan nak nasihat ko dino...tp aku suggest len kali ko tumbuk je guard tu..
haha...
baru la kena kompoun pon sedap kan..haha

NazirahEhsan said...

owww..
pak guard yg gelap2 2 ke?
yg bajet konon dt guard snior ke?
klo dy 2..
ak mmg xske..

sies!!ske ngumpat org..
buat2 baek ngn org konon..
pas2 ktuk org 2 blek..
pe ntah..

xpnh ak nmpk org tua laki kuat ngumpat..
dy sorg je mcm 2..huhu