Kenapa hidup aku perlu jadi sebegini..

aku x mengeriti kenapa hidup aku ini begitu susah untuk hidup dlm keadaan senang dan sentiasa bahagia.. aku menyintainya sejak aku dapat berpeluangan berkenalan dgn dia..
aku sayang kan dia kerana dia sanggup buat apa sahaja kerana aku.. paling ketara sekali apabila birthday aku menjelang tiba pada 4 january 2009.. ibu kesayangan ye telah memasakan makan mlm tuk aku.. ibu nye yelah menjanjikan untuk menghantar mknan tuh pada aku mlm tu gak.. tetapi malang nasib dia, ibu nya tidak dapat menunaikan permintaan dia untuk memberi makanan ketika itu pada mlm hari jadi aku.. sejak kebelakangan ini aku merasakan hubungan aku dangan dia agak luar biasa.. kadang kala aku msg dia, dia x reply. aku call dia mcm dia nak x nak je bercakap dgn aku.. bila aku tanya soalan je sepatah dua dia menjawab dan dengan alasan letih dan sebagainya.. aku x tahu apa salah aku dah baut kat dia.. aku terhutang budi dgn family dia yang sanggup buat apa sahaja demi aku dgn anak dia tuh.. susah nak dapat family yang suka buat surprise dgn aku.. aku dah doakan cinta aku dgn dia agar berkekalan ke akhir hayat aku.. aku cinta kan dia dgn sepenuh hati.. aku sanggup buat apa sahaja demi dia.. tapi keadaan aku membuat aku mengalah terlebih dahulu dgn cinta ini.. kenapa aku perlu hadapi keadaan sebegini rupa.. apa salah aku.. pada hari ini genap 3 minggu aku bercinta dgn dia dengan isi cinta nya yang kosong dan hanya cinta pada kesihatan aku dan makanan aku sahaja.. seriously aku ingin memberitahu.. walau apa pun terjadi antara aku dgn dia.. aku still sayang kat dia.. dia mengatakan cinta nye terhalang oleh bapak nya yang sudah tahu hubungan aku dgn dia.. tapi aku x kisah semua itu... bukan halang dari bapak nye.. bapak dia okay.. maybe dia yang x selesa dengan aku.. mungkin dia x suka cara aku.. mungkin dia x bersedia sepenuh hati nya untuk bercinta... i harap hubungan kita tidak akan putus lagi walaupun bukan dalam percintaan, tetapi dalam hubungan kawan rapat yang bleh mengubah keadaan... jikalau masa bleh di putarkan ke masa yang lalu... ingin aku memberi tahu yang aku begitu sayang dgn kamu sehingga lah kita dewasa..

2 comments:

Saufi's Mind said...

life is full of challenges..

and i know u know that!

u've been tru a lot,
sometimes worst than this!

so come on!

dont let things like this bother u..

Live life to the fullest babe!

Dino[m*] said...

thanks dude..
i know it..

but for me she on my sweet memory couple...